Rol uit bed en op de mat om je lichaam wakker te maken

Elke maand neemt een nieuwe trainer ons mee door vier van de beste trainingen die ze in hun achterzak hebben.
Zodra ze wakker worden, nemen honden een luxueuze stretch en verkwikkende shake om hun lichaam voor te bereiden op de komende dag, of dat nu gaat om jagen en rennen (zoals ze zijn geƫvolueerd), of spelen met speelgoed en luieren in de zon (zoals mijn hond doet het elke dag). We kunnen veel leren van hun hondeninstinct: als eerste de leiding nemen heeft ook voordelen voor mensen.

Zowel stretchen als sporten in de ochtend zorgt ervoor dat ons bloed gaat stromen, wat onze organen (inclusief onze hersenen) helpt goed te functioneren, en zuurstof stuurt naar delen van ons lichaam die na een nacht slapen stijf kunnen zijn. Intensievere bewegingen kunnen die hersenmist verminderen, terwijl zachte oefeningen ons parasympathische zenuwstelsel kunnen doen ontwaken, waardoor we klaar zijn voor enkele rustige en gefocuste uren in het verschiet.

Een nieuwe ochtendworkout van Charlee Atkins, trainer en oprichter van Le Sweat, creƫert zowel ruimte in ons lichaam als activeert onze spieren. In deze 10 minuten durende, op mobiliteit gerichte trainingsvideo, richt Atkins zich op het helpen van uw heupen, ruggengraat, borst en schouders door hun volledige bewegingsbereik. Om dat te doen, combineert ze rekoefeningen met versterkende oefeningen om de voordelen van beide soorten bewegingen te krijgen.

Een set isometrische split-squats traint bijvoorbeeld uw onderlichaam en verhoogt de mobiliteit, aangezien de positie een stretch van het voorlichaam omvat. De beweging die u activeert, hoe dieper de stretch.

“We schieten die achterste bilspier echt op om de heupen te openen”, zegt Atkins.

Andere op mobiliteit gerichte bewegingen zijn onder meer windmolens om je schoudergewrichten en ruggengraat te mobiliseren, zijplanken om je kern wakker te maken, en een laatste set step-jacks voor een kleine cardio-burst om je hart sneller te laten kloppen.

En natuurlijk, wat zou een bewegingssessie in de ochtend zijn zonder neerwaartse honden? Het is niet voor niets een klassieker tussen verschillende soorten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *